Hoppa till innehåll

Bowlingskola

Bli en bättre bowlingspelare

Du har kanske provat på att spela bowling och fastnat för sporten med en gång eller spelat lite sporadiskt och vill ta steget och börja träna ordentligt. Så gott som alla klubbar i Sverige har en bowlingskola dit du kan anmäla dig. Om du tycker det är långt mellan lektionerna eller träningstillfällena kan du leta upp en bowlingskola på nätet. Lär dig så mycket du kan online och träna på de sakerna när du är på plats i bowlinghallen. Då får du ut så mycket som möjligt av din träning.

Om du aldrig har provat på bowling men är nyfiken på att göra det går det ofta att boka en instruktör som visar dig grunderna i spelet.

Bowling skola

En billig materialsport

om med många andra sporter är det även på en bowlingskola möjligt att låna den nödvändiga utrustningen. En av det stora fördelarna med att spela bowling är att det enda som behövs är lediga kläder, ett par bowlingskor och ett bowlingklot.

När du har spelat ett tag och kommit fram till att du vill satsa på sporten är vår rekommendation att du börjar med att köpa ett par bowlingskor. Då väljer du ett par skor som sitter bekvämt och som har de egenskaper som du behöver för att få till bra slag.

Lär dig rätt ansats på en bowlingskola

Precis som i exempelvis längdhopp och stavhopp har en bowlingspelare en ansats att förhålla sig till. På en bowlingskola går du och instruktören igenom de olika delarna i ansatsen för att sedan sätta samma dem. Det är mycket lättare att bowla när alla delar i ansatsen sitter.

Ansatsen har, förutom att den lägger grunden till precisionen i slaget, även en anknytning till de bowlingregler som sporten omfattar. I slutet av ansatsen finns en svart heldragen linje – övertrampslinjen – som inte får överskridas. Kliver spelaren över linjen ljuder en signal och det registreras inga poäng för de käglor som faller.

Bowlingregler

Skruva klotet rätt

Bowling är en precisionssport och det som kräver mest träning för att bemästra är hur du ska göra slaget för att klotet ska skruva sig rätt på banan och slå ner så många käglor som möjligt. Du kan lära dig mycket av en bowlingskola på nätet, men till syvende och sist måste det till praktisk träning för att du ska få till de där perfekta slagen som fäller alla käglorna.

Instruktörerna som arbetar på en bowlingskola kan titta på din teknik när du gör slagen och komma med tips och råd om vad du behöver förändra för att bli bättre. Ofta handlar det om små detaljer som påverkar ditt spel mycket just för att bowling är en sport där allt handlar om precision. Även en liten justering kan få stora effekter på din slagteknik.