Hoppa till innehåll

Bowlingteknik

Bowlingklot och käglor

Visste du att bowling är en sport där det krävs mycket teknik. Genom att läsa på om bowlingteknik kan du alltså förbättra dina chanser att göra succé när du möter kompisarna nästa gång. Till skillnad mot vad man kan tro är inte styrka det viktigaste. Så länge du har ett bowlingklot med rätt vikt handlar allt om teknik och rätt sving.

Få koll på tekniken

Det första du bör tänka på när du ska förbättra din bowlingteknik är att välja rätt klot. Många gör misstaget att välja ett för stort klot då de är rädda att tummen ska fastna. Det ska kännas väldigt bekvämt att hålla i klotet. Testa några olika vikter tills du känner dig hemma. Då kan du även passa på att läsa på andra bowlingregler så du känner att du har full koll på spelet innan start.

Den klassiska varianten av bowling kallas kägel och spelas på bowlinghallar runt om i landet. Det finns även mästerskap där proffs gör upp om vem som är bäst. Ett tips är också att titta på proffsen och se hur de gör när de kastar iväg sina käglor. Det kan du inspireras av.

Bowlingteknik handlar också om ansats

När du har hittat ett klot som du tycker passar är det viktigt att ta en bra ansats. Här kan du också behöva testa dig fram tills det känns riktigt bra. Övning ger färdighet och så även i bowling. När ansatsen sitter kan du börja tänka på nästa steg vilket är siktet. Om du vill få in en strike ska du inte satsa på att komma helt rakt på den främre käglan på banan.

Den ultimata träffen är någonstans mellan kägla 1 och 3. På banan finns det pilar som du kan ta till din hjälp. Om du blir riktigt duktig kanske du lyckas spela hem ett silverpris eller guldpris någon gång i livet. Det är i alla fall något att satsa på om du vill ta din bowling seriöst.

Ta hjälp av skärmarna

När du spelar i en bowlinghall finns det skärmar som bland annat visar ställningen. Men här kan du även se hur du ska kasta klotet för att få ner så många käglor som möjligt. Det anpassar dig efter de klot som står på banan. Tillsammans med rätt bowlingteknik har du alltså stora möjligheter att bli riktigt bra på bowling.

Oavsett om du ser bowling som en hobby eller spelar mer seriöst är det alltid roligt att bli bättre. Ta del av tipsen och träna så mycket som du bara kan.

Etiketter: