Hoppa till innehåll

Bowlingtips

Bowlingtips

Det spelar ingen roll om spelar bowling för första gången eller har spelat i flera år – alla kan ha nytta av bowlingtips. Bowling är en av de billigaste och roligaste materialsporterna man kan ägna sig åt. Handen på hjärtat är det även en av de mest tålamodskrävande sporterna om du vill bli riktigt bra, men det är inte omöjligt.

Förutom att det till att börja med inte krävs någon mer egen utrustning än lediga kläder, är bowling en sport som många kan utöva som fritidsnöje, på motions- eller elitnivå. Sporten är även lätt att anpassa för personer med funktionsvariationer.

Viktigt att tänka på som nybörjare

Nästan alla som är nybörjare i en sport gör samma misstag och köper på sig en massa utrustning som de tror att de behöver. Vårt främsta bowling tips för nybörjare är: köp inget innan du har spelat ett tag och har fått en känsla för sporten.

Bowling är en materialsport, men en relativt billig sådan. När du har spelat ett tag kan du börja med att köpa ett par billigare bowlingskor och ett klot istället för att låna eller hyra den utrustningen i bowlinghallen. Vi rekommenderar att du börjar med skorna.

Bowlingtips när du ska bowla för första gången

Här följer, i all välmening, några goda råd och tips som kommer att göra ditt besök i bowlinghallen till en trevlig upplevelse:

  • Är du osäker på hur något fungerar, be personalen om hjälp istället för att chansa
  • Gör inget slag så länge grinden i kägeluppställningsmaskinen är nedfälld
  • Håll dig inom din banzon och stör inte spelarna på banan intill
  • Respektera de regler som gäller i bowlinghallen

En sport med gemenskap

Förutom de bowlingtips som vi har tagit upp ovan vill vi även slå ett slag för den gemenskap och sammanhållning som bowlingen har gjort sig känd för. Många som spelar på motionsnivå har spelat tillsammans en eller ett par gånger i veckan i många år.

De som ingår i ett elitsatsande bowlinglag spenderar många timmar ihop i bowlinghallen. Spelarna kommer varandra nära både på och utanför banorna; ingen kedja är starkare än den svagaste länken. Ett bowlinglag måste fungera som ett välsmort maskineri som kan dela allt från tunga motgångar till den urladdning som en efterlängtad vinst i regel innebär.

Etiketter: