Hoppa till innehåll

Populärt med discobowling

Discobowling för barn och vuxna

Discobowling är en populär aktivitet vid barnkalas eller möhippor. Disco är en musikgenre som har sina rötter i de afroamerikanska kretsarna i USA. Musikstilen växte fram under 1960-talet och utvecklades ytterligare under 1970-talet och genombrottet kom först 1975. Soundet har kommit ur soul och funk och just discomusiken har ett svängigt sound som inspirerar till glädje. Att lyssna på en härlig discodänga, vicka på höfterna mellan slagen och att bowla tillsammans med nära och kära tar bowlingen till nya höjder.

Aktivera barnen säkert

Är det så att barnen är rastlösa en dag och att du som förälder inte vet vad ni ska hitta på? Då är bowling den perfekta aktiviteten. I dessa tider då det är pandemi kan föräldrar känna stor oro över att spendera tid på lekland eller andra ställen där det lätt samlas mycket folk. I en bowlinghall kan ett godtyckligt avstånd hållas utan problem.

Träna discobowling för barn hemma

Innan ni tar er till bowlingbanan kan det vara bra att träna på aktiviteten hemma och det gör ni lättast genom att köpa ett bowlingset i plast för barn. Genom att låta barnet spela med plastklot och plastkäglor kan tekniken övas in och barnet får känna på hur det känns att spela bowling med lite lättare utrustning. Om det är så att ni inte vill köpa leksaker för att träna går det lika bra att duka upp med gosedjur och en mjuk boll som kan användas som käglor och klot.

Egen discobowling hemma

Varför inte skapa en egen festlig stämning hemma? Det behöver inte vara tvunget att ni ska ge er iväg till en bowlinghall utan det går lika bra att starta lite bra discomusik hemma och skaka på höfterna tillsammans med familjen samtidigt som ni slår ner käglor tillsammans. Discobowling behöver inte vara så komplicerat.

För att skapa den bästa stämningen hemma när det är dags för discobowling kan det vara bra att aktiviteten utförs när det är mörkt utomhus eller alternativt i ett mörkt rum. Köp en discolampa och starta musiken och stämningen kommer att infinna sig direkt.

Bästa tipsen för discobowling hemma

  • Låt alla i familjen vara med och bestämma låtar och gör en gemensam spellista
  • Bestäm en gemensam klädkod som ni ska ha på er eller dekorera era egna discokläder
  • Glöm inte att inhandla snacks och god dricka som ni kan ha när ni discobowlar